JORGE GONZALEZs
OFFICIELLA WEBBPLATS
HOME          BÖCKER         BIOGRAFI        KONTAKT       SPANSKA

En roman som lämnar efter sig ett märke som sitter kvar länge

Om maleconen kunde tala

 

De sägs att i krig och kärlek är allt tillåtet. Kärleken är just det: Ett krig som är lätt att starta, svårt att sluta och omöjligt att glömma. "Om Malecónen kunde tala", är det en modern historia som mycket väl kan vara livet av någon av sina läsare. En roman som alla andra, full av gott och ont, vridna och adelsmän, grymma och mänskliga karaktärer, men framför allt karaktärer är kubaner.


Men Frans historia är speciellt. Han har alltid utövat ett mål i sitt liv och har lyckats att vara lycklig, till och med han avundas av sina vänner. Men innerst inne torterar sitt dubbelliv. En kväll framför Maleconen i Havanna, krockar han med sanningen, eftersom Vad ljuget går igenom om ett år, når sanningen på en dag.


Jorge González Reymond föddes i orten "El Vedado" i den kubanska huvudstaden. Jorge var mycket ung när han lämnade han sitt land. Först till Moskva, sedan till Stockholm, men Havanna någonsin kom ut ur hans hud, så att hans största utmaning var att vänja en berättelse där. Detta är hans fjärde roman och återföreningen av författaren med det förflutna och hans älskade hemstad.

"

Traveling, inlärning, läsning och skrivning är de fyra ben som håller mitt bord

Jorge González.

 

"

Science fiction tvingar oss se med nya ögon

DAXXIS

 

"Det här är en spännande, välskriven, filosofiskt intressant och på flera sätt originell science fiction-roman. För det första är de flesta av huvudpersonerna nutidsmänniskor och de känns normala. De kunde
vara vem som helst. Sedan utspelar sig äventyret på Jorden genom olika tider och rum.

 

Vår hjälte, utomjordingen Daxxis Andros, kommer till Jorden från galaxen Andromeda. Han kommer från framtiden med ett uppdrag: att finna den värdefulla gasen Helium. Med sig har han också ett uttryckligt förbud: ingen kontakt med jordvarelserna!


På Jorden, som enda plats i universum, kan nämligen ytterst få universums grundläggande lagar och de är inte
perfekta. Varje kontakt kan visa sig bli farlig i slutänden, livsfarlig"

(Citat ur Torkel Lindquist recension i BTJ-häftet)

"

¡El pesimista se queja del viento, el optimista espera que cambie, el realista ajusta las velas!

William George Wardt

"

LIBROS DE JORGE GONZÁLEZ